وایمکس (wimax) اصطلاحی ابداعی و مخفف کلماتی است که به معنای قابلیت تبادل و استفاده اطلاعات در سطح جهانی برای دستیابی از طریق میکروویو می باشد. (Worldwide Interoperability for Microwave Access) چیزی که وایمکس در هسته خود دارد شامل استانداردهای مبتکرانه ای می شود که هدف آن تضمین کارکرد و هماهنگی امواج رادیویی باند پهن بی سیم برای استفاده ی مشتریان از فروشنده ای به فروشنده ی دیگر می شود.
وایمکس سیستم ارتباطی و دیجیتالی بی سیم می باشد. همچنین به عنوان پروتکل 802.16 توسط (IEEE) شناخته شده که جایگزینی برای شبکه های بی سیم نواحی شهری تعیین شده است. وایمکس می تواند دستیابی بی سیم به پهن باند را فراهم سازد (BWA)که تا 30 مایل (50 کیلومتر) برای ایستگاه های ثابت و 3 تا 10 مایل (5 تا 15 کیلومتر) برای ایستگاه های سیار را پوشش می دهد. برعکس، استاندارد های شبکه های بی سیم محلی برای سیستم Wi-Fi در پروتکل 802.11 در اکثر حالت ها تنها به 100 تا 300 فوت (30 تا 100 متر) محدود شده استبیست سال پیش در چنین روز نرم افزاری پایه گذاری شد که هیچکس فکرش را نمی کرد که همین نرم افزار روزی بتواند خود را به عنوان قدرتمندترین نرم افزار در زمینه ویرایش عکس ها مطرح سازد. نرم افزاری که بتواند با کمی صرف وقت از سوی کاربر کارهای جالبی را انجام دهد. امروز تولد بیست سالگی نرم افزار معروف و قدرتمند Photoshop است. این ابزار در سال 1987 توسط یک دانش آموز در دانشگاه Michigan پایه گذاری شد ؛ Thomas Knoll کسی بود که توانست اولین بار کار برنامه نویسی و طراحی این ابزار را انجام دهد اما شاید خود او هم فکر نمی کرد که همان نرم افزار ساده بتواند امروز به چنین درجه ای دست پیدا کند. مدتی بعد برادر این دانش آموز یعنی John Knoll کمی تغییرات در همان نرم افزار اعمال کرد و نام Display and ImagePro را بر آن نامید و سرانجام در سپتامبر سال 1988 رئیس شرکت قدرتمند Adobe که امروز اولین و قدرتمندترین شرکت نرم افزارهای چند رسانه ای در دنیاست اقدام به خرید این نرم افزار ساده از این دو برادر نمود و حدودا 10 ماه بعد در سال 1990 اولین نسخه از این ابزار که اولین بار نام Photoshop را برخود می دید ارائه شد.
اما امروز که بیستمین سال تولد این نرم افزار است 12 نسخه از آن تا به حال ارائه شده و حالا که بیست سال می گذرد قابلیت های آن نسخه ابتدایی با این آخرین نسخه اصلا قابل مقایسه نیست. امروز کاربران هرکاری که بخواهند می توانند با این ابزار برروی عکس ها انجام دهند. تصویر زیر نمونه ای از یک کار ویرایش است که تفاوت ها را به راحتی می توانید در آن ها مشاهده کنید.شرکت گوگل در این باره اعلام کرد:«قصد داریم اتصالات اینترنتی را با سرعت بیش از 100 برابر سریعتر از اتصالات فعلی عرضه کنیم. ما در حال اجرای پروژه ساخت و آزمایش یکسری از شبکه های پهنای باند فوق سریع در تعداد محدودی از مناطق آمریکا هستیم. این اتصالات را از طریق فیبر نوری با سرعت یک گیگابیت بر ثانیه ارائه می کنیم. می خواهیم این سرویس را با قیمت های رقابتی عرضه کنیم و فکر می کنیم که تعداد کاربران خود را به 500 هزار نفر برسانیم».
سال گذشته اریک اشمیت رئیس هیئت مدیره گوگل در یک مصاحبه با واشنگتن پست اعلام کرد که اتصالات فوق سریع برای توسعه برنامه های جانبی نسل جدید اینترنت ضروری هستند. اکنون گوگل تاکید کرده است که یکی از اهداف آزمایش این اینترنت فوق سریع درک نیاز توسعه دهندگان و کاربران شبکه است.
گوگل در این خصوص در وبلاگ خود نوشت:«تصور کنید که بتوانید یک فیلم با وضوح تصویر بالا را در کمتر از پنج دقیقه بارگذاری کنید و یا بتوانید با همکلاسیهای خود در اقصی نقاط دنیا در یک کلاس درس سه بعدی دانشگاهی شرکت کنید. ورود به اینترنت فوق سریع می تواند تمام این امکانات را در اختیار شما بگذارد».
ورود به بازار ارائه دهندگان اینترنت برای گوگل رقابت جدیدی است که بیش از 140 میلیارد دلار گردش مالی به همراه دارد.
براساس گزارش PC World ، در حال حاضر سرعت پیشرفته ترین اینترنت های دنیا بین 20 تا 50 مگابیت بر ثانیه است بنابراین سرعت یک گیگابیت بر ثانیه یک تغییر واقعی است که اجازه تولد نسل جدیدی از سرویس های اینترنت را می دهد.
IEEE1394 با نامهای دیگری نیز از قبیل Apple FireWire و Sony I-LINK شناخته میشود . این اسامی یک درگاه دیجیتال ارزان قیمت, انعطاف پذیر و با استفاده آسان است که میتواند بسیاری از مشکلات مصرف کنندگان را برای اتصال ابزارهای جانبی با سرعت بالا به PC و به یکدیگر را حل نماید.